Selecteer een pagina

Nederland is een Waterland. Het is al niet gek dat er heel veel mensen ervan genieten om een dagje op het water te dobberen of om diverse andere activiteiten uit te voeren op het water. Dat gezegd hebbende, het is een duidelijke stijging in populariteit te zien als het gaat om diverse activiteiten die men graag op of aan het water uitvoert. Of het nu gaat om vrijgezellenfeesten, vriendenuitjes of familiedagen, activiteiten op en rond het water zijn helemaal in! Ben je benieuwd naar welke drie activiteiten vooral erg populair zijn de laatste tijd? Lees dan snel verder in onze blog. 

Activiteit #1: Vissen op de Noordzee

Het vissen op de Noordzee is niet alleen iets voor de zeelieden van typische vissersdorpen. Tegenwoordig is vissen op de Noordzee een heuse vrijetijdsbesteding en een uitje wat heel erg populair is. Er zijn verschillende bedrijven in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Friesland waar je je bij kunt aanmelden voor een leuk dagje op zee. Bij het vissen op de Noordzee ga je, zoals de naam al suggereert, de Noordzee op. Daar ga je vervolgens vissen naar makreel of andere vissen op de Noordzee. 

Activiteit #2: Dagje zeilen 

Er zijn verschillende plaatsen in Nederland waar je een zeilbootje kunt huren voor een dag. Denk bijvoorbeeld aan gemeente zoals Kortenhoef of Vinkeveen. In deze gebieden kun je, nota bene zonder certificaat of diploma, een heerlijk dagje zeilen. Dit is een bijzonder leuke activiteit voor bijvoorbeeld een familiedag of een vriendendag en wij bevelen dit daarom dus van harte aan. 

Activiteit #3: BBQ donut 

Heb je wel eens gehoord van een BBQ donut? Als het je niet bekend is, dan lees je deze woorden waarschijnlijk met een stukje verwarring. Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Tijdens een BBQ donut ga je met een groep in een boot die in de vorm is van een donut. In het midden staat dan een barbecue. Dit betekent dat je dus heerlijk kunt dobberen op het water met een leuk gezelschap terwijl de barbecue lekker aan staat.