Selecteer een pagina

Je bent van plan om een boot te huren om met vrienden of familie lekker te gaan varen. Leuk! Maar voordat je een boot huurt bij een bootverhuurbedrijf, moet je rekening houden met een paar factoren. Lees de onderstaande tips door zodat je boottocht met een gehuurde boot veel soepeler verloopt.

Weerberichten en waterstanden

Check Buienradar voordat je een boot huurt en plan je boottocht op tijdstippen dat het niet regent. Op de hoogte zijn van eventuele buien of zelfs onweer is noodzakelijk als je gaat varen. Vaak is het bootverhuurbedrijf goed op de hoogte van de weersomstandigheden, maar toch is het goed om er zelf ook van op de hoogte te zijn. Bovendien moet je je bewust zijn van de waterdiepte van het water waarin je gaat varen, aangezien de waterstand soms kan verschillen.

Leer de boot goed kennen

Neem de tijd om de boot waarmee je gaat varen eerst te leren kennen. Vraag het personeel van de bootverhuur om je dingen te laten zien en uit te leggen als je daarover twijfelt.

Grootte van de boot

Boten hebben capaciteitslimieten die nodig zijn voor een veilige boottocht. Reserveer dus een boot die groot genoeg is. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de boottocht en de gasten die je vervoert tijdens de tocht.

Droge telefoons en beschermde huid

Bewaar de elektronica in een waterdichte tas en breng regelmatig zonnebrandcrème aan op je huid. Vergeet niet: op het water verbrand je sneller dan op het strand.

Contact in noodgevallen

Zorg altijd dat je een contactpersoon hebt en geef diegene je contactgegevens als hij of zij dat nog niet heeft. Vertel diegene ook je vaarroutes en hoe laat je waar plant aan te komen. In noodsituaties kan dit waardevolle informatie zijn.