Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? We hebben er hieronder een paar voor je op een rij gezet: fotografie, makreelvissen, gitaarspelen en stand-up comedy doen.

Fotografie

Fotograferen met je smartphone en het gebruik van een filter op sociale media is een van de manieren om een creatieve hobby te hebben, maar door te leren hoe je professionele foto’s kunt maken, maak je foto’s als nooit tevoren!

Om te beginnen koop je een digitale camera die je comfortabel kunt gebruiken als beginner. Als je er eenmaal aan gewend bent, kun je een aantal losse lenzen kopen die je aan je camera kunt bevestigen om foto’s van een hogere kwaliteit te maken.

Kijk voor een fotocursus in je omgeving of online om zo gemakkelijk en snel mogelijk de basiskennis te beheersen.

Makreelvissen

Makreel is een felle roofvis; dat is wat het vissen erop zo spannend en avontuurlijk maakt. Makreelvissen is sowieso een goed idee voor beginnende vissers, aangezien ze in bijna elk soort aas bijten en daardoor relatief makkelijk te vangen zijn. Je kunt makreelvissen via bijvoorbeeld The Sportfishing Company in IJmuiden.

Leer gitaar spelen

Leren gitaar spelen is een interessante hobby voor veel mensen. Gitaar spelen zal jou en de mensen met wie je jouw tijd doorbrengt ten goede komen. Na het leren van een paar eenvoudige akkoorden, kun je beginnen met het samenstellen van liedjes die je kunt spelen tijdens sociale bijeenkomsten of wanneer je gewoon thuis bent met je gezin. Dit kan ook een ontspannende hobby zijn als je het eenmaal onder de knie hebt, want je kunt beginnen met het maken van je eigen muziek en jezelf op deze unieke manier uiten.

Doe stand-up comedy

Lachen anderen altijd om jouw grappen? Wat dacht je van stand-up comedy? Het vinden van een studio om stand-up comedy te oefenen zal je in staat stellen om een aantal nieuwe mensen te ontmoeten die van nature erg leuk zijn om in de buurt te hebben en kan je helpen om te leren hoe je moet optreden.