Selecteer een pagina

Amsterdam is één van de mooiste steden van de wereld. De stad van het fietsen, de prachtige grachtenpanden, de wallen en velen anderen mooie dingen is een plek die je in je leven zeker een keer gezien moet hebben. Omdat er in Amsterdam zoveel te doen is kun je hier vast wat ideeën opdoen.

Huur een fiets

Eén van de beste manieren om de stad te verkennen is op de fiets. En wees niet bang er zijn heel veel fietsers in Amsterdam. Er zijn overal fietspanden en het is gemakkelijk navigeren door de stad. Zo kun je door het prachtige vondelpark heen fietsen en snel grote afstanden afleggen.

Ontdek het Rijksmuseum

Een collectie van Rembrandt, Vermeer en meer. Dit grote museum heeft een aantal van de mooiste kunst van de wereld. Het ligt naast het van Gogh Museum dus leuk om tegelijk te bezoeken.

Ga naar de bloemenmarkt

De bloemenmarkt, of Bloemenmarkt, is zo leuk om te bekijken. Je vindt er meer dan alleen bloemen. Je vindt er ook kaaswinkels, Hollandse souvenirs (klompen!) en nog veel meer. Maar de sierlijke bloemenstalletjes zijn zeker favoriet.

Betuig respect bij het Anne Frank Huis

Echt, een van de meest ontroerende musea waar je naartoe kunt gaan. De schuilplaats van het jonge meisje en haar dagboek is de plek waar ze zich meer dan 2 jaar voor de nazi’s heeft verstopt. Om van dichtbij te zien hoe haar leven eruit moet hebben gezien en in haar voetsporen te treden is een herinnering aan het feit dat we de strijd die zoveel mensen in een van de ergste tijden uit de menselijke geschiedenis hebben moeten eren. Zorg ervoor dat je van tevoren kaartjes koopt om de zeer lange rij te vermijden.

Maak een boottocht

Een andere prachtige manier om de stad te verkennen is met de boot. Door de grachten van Amsterdam varen en de mooiste grachtenpanden, historische gebouwen en kerken is een must do in de stad. Je kunt bijvoorbeeld ook een diner cruise doen waarbij je onder het genot van een heerlijk diner door de stad vaart.